Hopp til innhold

Presentasjon av utvikler Roger Steinbakk

Presentasjon av utvikler Roger Steinbakk

Presentasjon av utvikler Roger Steinbakk

Hei, jeg er Roger! Jeg jobber som programvareutvikler i Berg Nettsystemer. Jeg digger selv når andre har laget brukervennlige digitale løsninger som jeg kan benytte meg av, og ønsker at du skal få samme opplevelse når du bruker våre løsninger. Vi har alle individuelle preferanser og behov, og hver applikasjon har forskjellige brukere og målgrupper. Å teste programvaren på den ønskede målgruppen er viktig for å lage gode produkter – det holder oss på riktig spor.

Vi i Berg Nettsystemer ønsker å levere løsninger av førsteklasses kvalitet. Dette er ikke noe man klarer alene. Derfor er jeg stolt av å kunne samskape produktet med deg som kunde, i samarbeid med vår dyktige designer og innholdsredaktør Hilde og vår erfarne og solide dataingeniør Arnstein.

Det er spennende at flere kommuner tilbyr våre skreddersydde digitale tjenester til sine innbyggere. For offentlige tjenester er det spesielt viktig at det digitale produktet skal være tilgjengelig for alle. Noen brukere kan ha utfordringer med syn, hørsel eller andre begrensninger som gjør kommunikasjon vanskelig. Dette, som kalles universell utforming, ønsker vi å ha et særlig fokus på fremover.

Fra 1. februar 2022 ble det for øvrig et krav at alle nettsteder i offentlig sektor skal ha tilgjengelighetserklæring, men de starter å gjelde først 1. februar 2023, fordi det er ett års innføringstid. Det som er ekstra bra med å ha fokus på universell utforming, er at tjenestene blir mer forståelige for alle brukere, selv om man ikke skulle ha utfordringer som begrenser kommunikasjonsevnen.